Individuell träning

ATT TRÄNA MED PERSONLIG TRÄNARE


Individuell träning handlar om den träning som inte sker i grupp. Du kan själv välja nivå och tider som passar dig. individuell träning är allt ifrån maskinträning, träning med fria vikter, rörlighetsträning till konditionsträning i vårt gym eller konditionsavdelning.

1Lifes personliga tränare erbjuder dig träningsvägledning, träningsråd och individuella träningsinstruktioner, där du får hjälp att hitta de träningsformer som passar just dig. Vid dessa tillfällen får du bl.a. veta hur våra maskiner fungerar, hjälp med teknik och ett personligt utformat träningsprogram. Träningsråd och instruktioner ingår för dig som är medlem. Du kan även av din PT få råd om hur du ska sköta din kost i samband med träning.

KONDITIONSTRÄNING


I vår cardioavdelning finns många olika maskiner avsedda för konditionsträning, tex löpband, cyklar, roddmaskiner och crosstrainers.

Vill du förbättra konditionen kan din personliga tränare hjälpa dig med ett program för detta.

STYRKETRÄNING


I vårt gym kan du träna styrketräning med fria vikter och i en mängd olika maskiner. Styrketräning är en träningsform som passar alla oavsett ålder, kön eller målsättning. Styrka och muskler är en färskvara! Muskler som ej tränas blir lätt svaga (förtvinar) och stela. Nack-, rygg- och axelproblem hänger ofta ihop med otränade muskler. Genom styrketräning kan du förebygga och lindra många besvär i muskler och leder. Styrketräning är även gynnsam för dig som vill minska ditt underhudsfett, då en stor muskelmassa förbränner mer i vila. Du får alltså en högre ämnesomsättning som du styrketränar regelbundet.

Positiva effekter av styrketräning
- Ökning av muskelmassan
- Förbättrad hållning
- Minskad risk för benskörhet
- Förbättrad koordination
- Bättre självkänsla
- Ökad ämnesomsättning > fettförbränning
- Mindre belastning på leder och ligament
- Avlastning för ryggen